Έρευνα για τον καθορισμό των Ερευνητικών Προτεραιοτήτων του Κλάδου των Τροφίμων
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
Έρευνα για τον καθορισμό των Ερευνητικών Προτεραιοτήτων του Κλάδου των Τροφίμων
Η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food For Life» στοχεύει στη διαμόρφωση κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής για την ανάληψη ερευνητικών δράσεων γύρω από τον Κλάδο των Τροφίμων. Στα πλαίσια αυτά, η Ελληνική ΤΠ δημιούργησε 4 Ομάδες Εργασίες, με Μέλη προερχόμενα τόσο από τη Βιομηχανία όσο και από την Ερευνητική / Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στους παρακάτω θεματικούς τομείς: Διατροφή, Υγεία, Καταναλωτές - Ασφάλεια Τροφίμων - Βιώσιμη Παραγωγή Προϊόντων Διατροφής & Βιομηχανία 4,0.
Οι Ομάδες Εργασίας δούλεψαν, από τον Ιούνιο του 2020, για να καθορίσουν τις ερευνητικές προτεραιότητες σε αυτές τις θεματικές περιοχές και κατέληξαν σε μια σειρά προτεραιοτήτων καλύπτοντας όλο το σύστημα του Κλάδου των Τροφίμων. Με στόχο να αξιολογηθεί εάν οι προσδιορισθείσες ερευνητικές προτεραιότητες αντανακλούν τις πραγματικές ανάγκες του Κλάδου, θα διεξαγθεί μια έρευνα μέσω ερωτηματολογίου στους διάφορους φορείς του Κλάδου (επιχειρήσεις τροφίμων, ερευνητικά/πανεπιστημιακά ιδρύματα, άλλους φορείς.
Απώτερος στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να αναδείχθουν και να τεκμηριωθούν ποιες προτεραιότητες είναι κρίσιμες και σημαντικές για τον Κλάδο των Τροφίμων έτσι ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων Συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, στη Νέα Προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Αν θέλετε να συνεισφέρετε στο καθορισμό των ερευνητικών προτεραιοτήτων του Κλάδου, συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο. Προς διευκόλυνση της συμπλήρωσης του, είναι χωρισμένο σε 4 ενότητες, ανα ερευνητικό πυλώνα:
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Δρ Φ. Σάλτα, Τ: 210 6711177, Ε: foodplatform@sevt.gr.